Kabak Patates Çalkama - Kabak Patates Çalkama Tarifi Tarifi Kabak Patates Çalkama - Kabak Patates Çalkama Tarifi Tarifi MALZEMELER 4 adet orta boy kabak 4 adet iri boy patates 1 baş sarımsak 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı 2 yemek kaşığı kekik (tercihan taze) 1 tatlı kaşığı karabiber (mümkünse taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tuz Çalkama için: 1 çay bardağı un 1 çay bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI Kabakları ve patatesleri ayıklayıp yıkayın. Patatesleri boylamasına ikiye bölün ardından kabakları da patatesleri de bütünlüğü bozulmadan enlemesine 2 şer mm kalınlığında dilimleyin ve tümü bir sıra kabak bir sıra patates olacak şekilde yağlanmış fırın kabına yan yana sıralayın. Üzerlerine parmakla hafifçe bastırarak fırın kabı içerisinde meyilleşmesini sağlayın. Sıraların aralarına bir baş sarımsağı dişlere ayırıp yerleştirin, üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin. Karabiberi serpin. Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini aralara serpiştirin. Fırın kabının üzerini örtmeden, daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Kabak ve Patatesler fırınlanırken, çalkama malzemelerini karıştırıp çırparak hazırlayın. Yaklaşık 40 dakika sonra fırından kabı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz çalkama malzemesini gezdirerek dökün ve tekrar kabı fırına verin. 10 -15 dakika sonra kabı fırından çıkartın, üzerini taze biberiye yaprakları ile süsleyerek, soğumadan servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |