Bavyera Usulü Dana Ciğeri - Bavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi Bavyera Usulü Dana Ciğeri - Bavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi Malzemeler: 750 gr. dana ciğeri 6 1/2 çorba kaşığı baharalı un 6 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı toz hardal 60 gr. tereyağ 1/4 su bardağı şarap 125 gr. krema 1 çorba kaşığı maydanoz Hazırlanışı: Kolay bir yemek olan Bayyera usulü dana ciğerini, patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz. Baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini una iyice bulayınız. Büyük bir tavada, tereyağını orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ciğer dilimlerinin her iki yüzlerini 2-3'er dakika hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Maşa ile ciğerleri tavadan alıp, sıcak bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz. Şarabı tavaya döküp, devamlı karıştırarak kaynatınız. Ateşin altını kısıp, krema ve maydanozu ekleyerek kaynatmadan ısıtınız. Tavayı ateşten alıp, sosu ciğerlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz. --------------Tualimforum İmzam-------------- |