Pastırmalı Tarak Kebabı - Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi Pastırmalı Tarak Kebabı - Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi 500 gr. tarak ikiye bölünmüs 150 ml. tavuk suyu tuz 3 yemek kaşığı maydanoz 1 dis sarımsak iyice dogranmis 10 dilim pastırma çemensiz 40 gr. tereyağ eritilmis 4 adet limon parçası süslemek için karabiber Hazırlanışı: Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın. Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın. Izgarayı yüksek ateşte ısıtın. Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin. Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın. ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir. SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |