tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
928

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.12.11, 23:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi

Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi



Malzemeler

500 gr kuşbaşı hindi,
300 gr arpacık soğan,
2 adet ayva,
2 buçuk bardak pirinç,
100 gr tereyağı,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 fiske tarçın

Yapılışı
Soğanları ayıklayın, ayvaları soyun ve dilimleyin. Hepsini et, tuz, biber ve baharatlarla karıştırın. Bakır bir tas veya çelik veya cam bir kâseyi ağzına kadar basarak ayva-hindi karışımı ile doldurun. Kabı baş aşağı ters çevirerek geniş ve derin bir tencerenin ortasına oturtun. Tasın üzerine kıpırdamasını önleyecek şekilde bir ağırlık koyun. Tencereye taşın hizasına gelecek şekilde su ilave edip kapağını kapatın ve çok hafif ateşte 2 saat kadar pişirin. Bu arada pirinci tuzlu kaynar su ile ıslatın. Ilınınca süzüp yıkayın. Tasın etrafındaki suya sonra pirinci ekleyin. Su çok eksilmişse pirincin yüzeyini ancak geçecek tadar suyu tamamlayın. Tereyağını da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilavı demlendirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ayvali, ayvalı hindi tas kebabı, ayvalı hindi tas kebabı malzemeleri, ayvalı hindi tas kebabı nasıl yapılır, ayvalı hindi tas kebabı tarifi, ayvalı hindi tas kebabı yapılışı, ayvalı kebap, hindi, hindi kebabı, hindi yemeği, hindili kebap, kebabi, tarifi, tas, tas kebabı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Hindi (Kümes Hayvanları) - Hindi Hakkında Genel Bilgiler - Hindi Resimleri Fenci Evcil Hayvanlar 2 28.08.17 17:01
Çökertme Kebabı - Çökertme Kebabı Tarifi - Çökertme Kebabı Yapılışı Başak Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 08.12.13 01:02
Çardak Kebabı - Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı Okyanus Köfteler-Kebaplar 0 12.07.13 02:17
Rüyada Hindi Görmek - Rüyada Hindi Görmek Açıklaması ve Yorumu - Hindi Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 28.11.12 19:37
Hindi Akbabası (Cathartes aura)-Hindi Akbabası Genel Bilgi-Hindi Akbabası Resimleri Fenci Kuşlar 0 14.05.10 21:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:02 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2