Karnıbahar Pane Karnıbahar Pane Malzemeler:
1 adet orta boy karnıbahar
1 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı bira
Tuz ve kırmızıbiber Yapılışı:Karnıbaharları tuzlu suda fazla yumuşatmayarak haşladıktan sonra çiçek çiçek kızartma büyüklüğüne ayrınız.Çiçekleri tuzlu una, sonra bira ile çırpılmış yumurtalara batırarak kızgın yağa atın. Kızarmış karnıbaharları önce yağını alması için, kağıt havlu üzerine, sonra da servis tabağına alın. Üzerine kırmızıbiber serpin.(Bu şekilde pane edilmiş karnıbahar sade yendiği gibi tarator veya üzerine sarmısaklı yogurt dökülerek de yenebilir.)Afiyet olsun… --------------Tualimforum İmzam-------------- TUALİM Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen. Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ. Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz. Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır. Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir. |