Tavuklu Enginar Tavuklu Enginar 6 konserve enginar 5 arpacık soğan 200 gr tavuk göğüs eti 3 damla soya sosu 50 gr tereyağı 2 domates 2 sivribiber 1 çorba kaşığı soyulmuş badem 6 çorba kaşığı hazır beşamel sos Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı karabiber Tuz Süslemek için Birkaç taze soğan sapı (verev doğranmış) Birkaç dal dereotu Tavuk etini küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp kesin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin. Domates, biber, tavuk eti ve tuzu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bademi ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Soya sosu ve karabiberi ekleyip pişirin. Enginarları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine tavuklu karışımı paylaştırıp 3 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Beşamel sosu süte ilave edip karıştırın ve bu karışımı tavuklu karışımın üzerine hafifçe gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında beşamel kızarıncaya kadar pişirin. Dereotu ve soğan saplarıyla süsleyip servis yapın. |