tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
959

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 09:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)

Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)

Malzemeler:

250 gr. yagsız iri kuzu kıyması
150 gr. kuru patlıcan
3 adet kuru kırmızı biber
1 çay bardağı pirinç
yarım avuç domates kurusu
1 adet kuru soğan
3-4 diş kuru sarımsak
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağ veya zeytinyagıda kullanılabilir)
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
1 çay kaşıgı karabiber

Yapılışı: Patlıcan kurusu ve börkü yıkanıp, kaynar tuzlu suda 5-10 dk. haşlanıp 4-5 kez soğuk sudan geçirilir. Kıymaya yarım fincan su ilave edilerek, suyunu salıp çekinceye kadar sote edilir. Bir yemek kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış soğan eklenip soluncaya kadar kavrulur. İçine
sıcak su ve salçalar ilave edilir. Etler hafif pişinceye kadar bir iki taşım kaynatılır. Soğuk suda yıkanan pirinçle birlikte patlıcan eklenir.
Soğuk sudan geçirilen domates ve biberler ufaltılıp yeterli tuz ile ilave edilir. Kısık ateşte pirinçler açılınca pişirilir. Limon suyu ve ince kıyılmış sarımsaklar da eklenip su ve tuz oranı kontrol edilir. 10 dk. daha kısık ateşte pişirilir, üzerine ısıtılan yağ, pul biber ve nane eklenip karabiberi ilave edilir.

NOT :
Patlıcanın yeşil sap kısmına da Börk denir. Yazın kışlık dolma kurusu yapılırken,
patlıcanın başı bıçakla alınıp boyuna ortadan ikiye kesilir, ortasındaki
odunsu sert bölümü çıkarılır, kalan kısımı kurutulur. Ayrıca oyulan tohumsuz iç
kısmı ve dolma yapılamayacak patlıcanlar doğranıp hep birlikte kurutulur. Yörede
bu patlıcan kurusu ile yapılan yemeğe tarifteki gibi farklı isimler söylenir. Hepsi de
aynı yemektir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
asi, bork, ezik, micirik, mıcırık aşı, mıcırık aşı nasıl yapılır, mıcırık aşı tarifi, mıcırık aşı yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Ezik Görmek - Rüyada Ezik Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ezik Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.01.13 01:59
Börk İlköğretim Okulu Hanak Ardahan - Ardahan Hanak Börk İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 26.08.11 17:02
Ezik Mehmet ÇisiL Asker Fıkraları 0 30.08.08 08:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2