tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
959
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:37
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)
Mıcırık Aşı (Ezik Aşı- Börk)
Malzemeler:
250 gr. yagsız iri kuzu kıyması
150 gr. kuru patlıcan
3 adet kuru kırmızı biber
1 çay bardağı pirinç
yarım avuç domates kurusu
1 adet kuru soğan
3-4 diş kuru sarımsak
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağ veya zeytinyagıda kullanılabilir)
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
1 çay kaşıgı karabiber
Yapılışı: Patlıcan kurusu ve börkü yıkanıp, kaynar tuzlu suda 5-10 dk. haşlanıp 4-5 kez soğuk sudan geçirilir. Kıymaya yarım fincan su ilave edilerek, suyunu salıp çekinceye kadar sote edilir. Bir yemek kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış soğan eklenip soluncaya kadar kavrulur. İçine
sıcak su ve salçalar ilave edilir. Etler hafif pişinceye kadar bir iki taşım kaynatılır. Soğuk suda yıkanan pirinçle birlikte patlıcan eklenir.
Soğuk sudan geçirilen domates ve biberler ufaltılıp yeterli tuz ile ilave edilir. Kısık ateşte pirinçler açılınca pişirilir. Limon suyu ve ince kıyılmış sarımsaklar da eklenip su ve tuz oranı kontrol edilir. 10 dk. daha kısık ateşte pişirilir, üzerine ısıtılan yağ, pul biber ve nane eklenip karabiberi ilave edilir.
NOT :
Patlıcanın yeşil sap kısmına da Börk denir. Yazın kışlık dolma kurusu yapılırken,
patlıcanın başı bıçakla alınıp boyuna ortadan ikiye kesilir, ortasındaki
odunsu sert bölümü çıkarılır, kalan kısımı kurutulur. Ayrıca oyulan tohumsuz iç
kısmı ve dolma yapılamayacak patlıcanlar doğranıp hep birlikte kurutulur. Yörede
bu patlıcan kurusu ile yapılan yemeğe tarifteki gibi farklı isimler söylenir. Hepsi de
aynı yemektir.
Tags
asi
,
bork
,
ezik
,
micirik
,
mıcırık aşı
,
mıcırık aşı nasıl yapılır
,
mıcırık aşı tarifi
,
mıcırık aşı yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Ezik Görmek - Rüyada Ezik Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ezik Rüya Tabiri
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
18.01.13
01:59
Börk İlköğretim Okulu Hanak Ardahan - Ardahan Hanak Börk İlköğretim Okulu
Pelince
Anaokulu - İlköğretim
0
26.08.11
17:02
Ezik Mehmet
ÇisiL
Asker Fıkraları
0
30.08.08
08:04
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
11:55
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread