tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Patatesli Pirinçli Sarma
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Patatesli Pirinçli Sarma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
714
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Patatesli Pirinçli Sarma
Patatesli Pirinçli Sarma
Malzemeler:
3 adet patates
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane (dereotu da olabilir)
2 adet limon
Zeytinyağı
Yapılışı:
3 adet patates ve kabuğu soyulmuş 1 adet soğan yıkanır. Ardından yarım demet maydanoz ile yarım demet taze nane, tuzlu suda bekletildikten sonra yeniden duru sudan geçirilir ve süzülür. 1 bardak pirincin beyaz suyu akıtılana kadar suda yıkanır ve süzülür. Plastik bir kaba kabukları soyulmuş 3 adet patates rendelenir, ardından pirinçler, küp küp doğranmış soğan, yarım demet maydanoz ile taze nane ince ince doğranarak harca katılır. Harcın içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı ile 1 adet sıkılmış limon suyu eklenir ve karıştırılır. Son olarak harca 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenir ve yeniden harmanlanır. 1 kg sarma yaprağı temizlenir. İçlerine 1 tatlı kaşığı harç konarak sarılır ve teflon orta boy tencereye yerleştirilir. Plastik kaptaki iç harç bitip de dibinde kalan suyuna yarım çay bardağı zeytinyağı konup, yarım limon sıkılır. Süzgeçten geçilerek tenceredeki sarma dolmalarının üzerine dökülür. Patatesli dolmalar orta ateş ocakta pişirilir. Kaynama başladıktan hemen sonra kısık ateşe alınarak suyunun çekmesi beklenir ve ocaktan alınır. Yemeğimiz 8-10 kişilik servis edilebilir. Ortalama pişme süreci 40-50 dakika olup ılık olarak da servis edilebilinir.
Tags
patatesli
,
patatesli pirinçli sarma
,
patatesli pirinçli sarma nasıl yapılır
,
patatesli pirinçli sarma tarifi
,
patatesli pirinçli sarma yapılışı
,
pirincli
,
sarma
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapı
Başak
Diyet Yemekleri
0
30.04.13
19:01
Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapılır
Başak
Diyet Yemekleri
0
30.04.13
18:54
Pirinçli İlköğretim Okulu Beytüşşebab Şırnak - Beytüşşebab Pirinçli İlköğretim Okulu
Pelince
Anaokulu - İlköğretim
0
31.08.11
14:36
Patatesli Patlıcan Sandviç - Diyet Yemeği Patatesli Patlıcan Sandviç
AnGeL
Diyet Yemekleri
0
23.07.11
20:56
Patatesli Mantar Sotesi - Diyet Yemeği Patatesli Mantar Sotesi
AnGeL
Diyet Yemekleri
0
20.07.11
23:20
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
06:18
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread