tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Mortadella
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mortadella
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
703
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:25
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Mortadella
Mortadella
Malzemeler:
1 kg köftelik et
100 gr doğranmış kuyruk yağı
Yarım soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Antep fıstığı
Etimek
Yapılışı:
1kg köftelik kıymaya 100 gr kuyruk yağı katılır ve makinede çekilir. Herhangi geniş bir tepsiye konur. Üzerine yarım soğan ile 2 diş soğan rendelenir, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yumurta kırılır. Malzemeler ile köfte özdeşleştirilinceye kadar yoğrulur. 1 paket etimek (un da olabilir) rondodan geçirilip un haline getirilerek kıymaya katılır. Yoğrulmaya devam edilirken içerisine Antep fıstıkları konarak yeniden yoğrulur. Bu işlem ortalama 10 dakika sürer. Küçük bir kâseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Kıyma 8 eşit parçaya bölünür. Elimizi sıvı yağ ile ıslatarak uzun silindir şekil verilerek köfte haline getirilir. Herhangi bir tavada yüksek ateş ocakta sıvı yağ kızdırılır (ayçiçeği ya da fındık yağı da olabilir) ve köfteler kızartılır. Kızaran köftelerin içi pişmediğinden boş bir tencereye 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm) ve 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek yüksek ocak ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca içerisine kızartılmış olan köfteler eklenir ve kaynamaya bırakılır. Aradan 5 dakika geçtikten sonra ocak ateşi kısığa alınarak pişirmeye devam edilir. Salçalı su iyice koyulaşıp yarısına gelinceye kadar pişirilir ve ocak ateşi kapatılır. Köftelerin yapılış süresi 40 dakikadır. 8 kişilik servis edilebilir.
Tags
mortadella
,
mortadella nasıl yapılır
,
mortadella tarifi
,
mortadella yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
06:38
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread