Pirinçli Pisi Balığı Yahnisi Pirinçli Pisi Balığı Yahnisi
Malzemeler •1.5 kg. pisi balığı filetosu, •tuz, acı biber sosu, •1 adet limonun suyu, •225 gr. soğan, •150 gr. kereviz, •150 gr. yeşil biber, •100 ml. nebati yağ, •sarımsak tozu, •90 gr. un, •450 ml. tavuk suyu, •500 gr. amerikan pirinci, •taze soğan halkaları (garnitür olarak) Hazırlanışı Pisi balığı filetosu küp şeklinde doğranır ve tuz, karabiber, kırmızı biber, acı biber sosu ve limon suyuyla marine edilir. Kıyılmış soğanlar, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış biber yağda ıslatılır. Sarımsak tozu ilave edilir ve karışımın üzerine un serpilir. Tavuk suyu ilave edilir ve kaynatılır. Doğranmış pisi balığı suyu içinde pişirilir ve yahniye ilave edilir. Tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilir. Pirinç tuzlu suda pişirilir ve pisi balığı yahnisiyle birlikte servis yapılır. Garnitür olarak taze soğan halkaları koyulur. Bilgi: Pisi balığı bir amerikan tatlı su balığıdır. Sıkı beyaz etinin, özellikle marine yemekler için uygun özel bir tadı vardır. Pisi balığı yoksa yumuşak, sıkı etli beyaz balık da kullanabilirsiniz. |