tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yufkada Soslu Kuzu Eti
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
758

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.06.11, 04:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Melodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 508
Konular: 383
Puan Grafiği
Rep Puanı:1514
Rep Gücü:32
RD:Melodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 17
36 Mesajına 49 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yufkada Soslu Kuzu Eti

Yufkada Soslu Kuzu Eti

Malzemeler
3 adet yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Harcı için:
3 yemek kaşığı margarin
250 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Sos için:
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz

Yağ için:
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı
Kuzu kuşbaşıları, çöp şişlik gibi doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Havuç kabuğunu kazıyıp, rendeleyin. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Yayvan bir tencerede margarini kızdırın, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, iyice kavurarak renk verdirin. Etler renk alınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavur. Soğanlar pembeleşince kıyılmış çarliston biber, rendelenmiş havuçu, küp küp doğranmış domatesi, tuzu, karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Yufkaları ortadan 2ye katlayıp, uzun kenarından kesin. Bir fırça yardımıyla kasenin içine koyduğunuz sıvı yağ ile yufkların üzerlerine yağlayıp, tekrar ortadan ikiye böldükten sonra sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirin. (tepsi böreği yapar gibi.) 1,5 yufkayı yağlayıp, tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine kuzu etli sebzeli harcı koyup, kalan 1,5 adet yufkayı da aynı şekilde sıvı yağ ile yağlayıp, tepsiye yerleştirin. Yufkaların en üstünü sıvı yağ ile yağlayıp, kare dilimler halinde kesin. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Sosu için derin bir tencerede et suyunu kaynatın. Üzeri için küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine kırmızı pul biberi ekleyip, bir taşım kavurup, sosu ateşten alın. Derin bir kaseye yoğurdu, kıyılmış sarımsağı ve tuzu koyup, çırpın. Fırından çıkardığımız yufkada kuzu etinin üzerine et suyu döküp, kapattığınız sıcak fırında 10 dakika bekletin. Dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip, margarin ve kırmızı pul biberli sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.

--------------Tualimforum İmzam--------------
Ne kadar uzaksın öyle
Yollar bitmiyor
Günler bitti
Yıllar bitti
Gece gündüz ömür bitti
Seninle...
Melodi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.11, 19:24   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Yufkada Soslu Kuzu Eti

teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
eti, kuzu, soslu, yufkada, yufkada soslu kuzu eti, yufkada soslu kuzu eti malzemeleri, yufkada soslu kuzu eti nasıl yapılır, yufkada soslu kuzu eti tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Burhan Kuzu Resimleri - Burhan Kuzu Fotoğrafları - Burhan Kuzu Resim - Burhan Kuzu Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 16.09.12 23:02
Rüyada Kuzu Görmek - Rüyada Kuzu Açıklaması ve Yorumu - Kuzu Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 31.08.12 22:52
Rüyada Kuzu Oğlak Görmek - Rüyada Kuzu Oğlak Açıklaması ve Yorumu - Kuzu Oğlak Rüya T Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 31.08.12 22:50
Soslu Kuzu Ciğeri ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 15.11.08 08:19
Yufkada Etli Kereviz ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 04.10.08 10:10


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:49 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2