Ev Yapımı Döner
Malzemeler (4-5 kişilik)500 gr kıyma
3 ince dilim biftek
Tuz
Karabiber
Kekik
Yapılışı
Az yağlı 500 gr dana kıymayı istenilen miktarda tuz, karabiber, ve kekik ile yoğurduktan sonra ve kıymanızı iki eşit parçaya ayırın.
Biftekleri de tuzlayıp biberledikten sonra ilk bifteğin üzerine ayırdığınız kıymanın bir parçasını yayın.
Ellerinizle bastırarak yaydığınız kıymanın üzerine ikinci biftek parçasını yerleştirin. Kalan kıymayı da bu bifteğin üzerine yayın.
En üste üçüncü biftek parçasını bastırarak yerleştırdikten sonra elde ettiğiniz et bloğunu buzluğa kaldırın.
Et buzlukta donduktan sonra keskin bir bıçak ile etinizden ince dilimler kesin.
Yapışmaz yüzeyli, yağlı tavada et dilimlerini çözülmelerini beklemeden kızartın.
Hazırladığınız et dilimlerinin dönere benzemesi için iki yüzünü de iyice kızartın.
Döneri pilav üstü yada lavaşa sararak servis edebilirsiniz.