Yufkalı Saç Kebabı Yufkalı Saç Kebabı Malzemeler - Yarım demet kıyılmış dereotu - 1 su bardağı sıcak su - 1 su bardağı soğuk su - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı tarçın - 1 kg. orta yağlı koyun kuşbaşı et - 1 tatlı kaşığı kekik - 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin - 4 adet küp küp doğranmış domates - 4 adet doğranmış soğan - 5 adet halka doğranmış sivri biber - Yarım kg. un - Yeteri kadar tuz - Kırmızı biber,karabiber Yapılışı Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin.
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:58 ) değiştirilmiştir..
|