Kalamar Tava Ziyafet sofralarının lezzetli örneklerinden olan kalamar tava, balık öncesi hoş bir aperatif yerine de geçebilir. Malzemeler: 6 Orta Boy Kalamar 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 1 Su Bardağı Un Tuz Yapılışı: Kalamarları yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için, üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsiniharmanlayın. Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın. İsterseniz tarator sos veya yeşilliklerle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!