Malzemeler, 250 gram dana kuşbaşı 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 1 adet rendelenmiş kuru soğan 2 adet tatlı kırmızıbiber 3 adet çarliston biber 2 adet sarı dolmalık biber Tuz, karabiber, pul biber Yarım demet ince kıyılmış maydanoz Hazırlanışı, Derin bir kapta kuru soğan, süt, salça ve zeytinyağını karıştırın. Dana eti sütlü karışımda 30 dakika bekletin. Sürenin sonunda eti sütlü karışımdan çıkarıp bol suyla yıkayın. Fazla suyunun süzülmesi için kenarda bekletin. Biberleri şeritler halinde doğrayın. Tavaya dana etini alıp kavurmaya başlayın. Etlerin rengi koyulaştığında biberleri ekleyin. Arada bir karıştırarak yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce baharatlarını ve maydanozu ekleyin. Sıcakken servis yapın. Afiyet olsun Notlar, Sütlü karışımda bekleyen daha kolay pişer ve daha lezzetli olur. Karışıma damak tadınıza göre rendelenmiş bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.