tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ördek Kebabı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
817

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.07.09, 20:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ördek Kebabı


Ördek Kebabı


Malzemeler

* 1 çorba kaşığı kekik
* 2 adet havuç
* 4-5 sap fesleğen
* 2 adet kabak
* 1 demet maydanoz
* 4 adet patates
* 50 gr tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı beyaz şarap
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet ördek
* 2 su bardağı portakal suyu
* 1 demet dereotu
* 1 çorba kaşığı biber salçası

Yapılışı

Bir bütün ördeği fazla pişirmeden etlerini ayıklayacak kadar haşlayın. But ve göğüs kısımlarını kemiklerinden ayırın. Ördeği büyükçe parçalar halinde kesin. Büyük bir tencerede tereyağı eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız ördeğin etini ilave edin. 4-5 dakika kavurun. Biber salçasını katıp 1-2 dakika çevirin. Unu ekleyin. Biraz çevirin. Portakal suyunu ve şarabı ilave edin. Garni buketini (garni buketi fesleğen, maydanoz, kekik ve dereotunu kağıt torbaya konarak yapılır) tencerenin içine sarkıtın. Ördeğin üzerine çıkacak kadar ördeği haşladığınız suyu ekleyin. Kapağı kapatıp bir saat veya ördek yumuşayana kadar pişirin. Ördek etlerini tencereden dışına alıp garni buketini çıkarın. Kalan sosun içine soyulup büyük parçalar halinde kesilmiş patates, kabak ve havuç ilave edin. Piştiğinde ördek etlerini ilave edin. 1-2 dakika sonra ördek eti ısınınca ateşi kapatın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

NOT: Ördek ve kaz gibi av hayvanları pişerken genellikle portakal ve garni buketi kullanılmasının sebebi bu tür hayvanların ağır kokusunu hafifletmek içindir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kebabi, ordek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çardak Kebabı - Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı Okyanus Köfteler-Kebaplar 0 12.07.13 02:17
Rüyada Ördek Görmek - Rüyada Ördek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ördek Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.01.13 22:51
Rüyada Tava Kebabı Görmek - Rüyada Tava Kebabı Açıklaması ve Yorumu - Tava Kebabı Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.08.12 01:52
Kahve Falında Ördek Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Ördek Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 00:23
Bayağı Kara Ördek (Melanitta nigra)-Bayağı Kara Ördek Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 10.04.10 23:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:22 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2