tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Galetalı Bıldırcın
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
662

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.07.09, 20:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Galetalı Bıldırcın

Galetalı Bıldırcın

12 adet bıldırcın
1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
400 gram bayat iç ekmek, ya da 2 bardak galeta tozu

1 Tüyleri çıkarılmış 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslatılmış bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar), bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı ve ikiye açılmış bu bıldırcınları bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra, et dövmeye yarayan demirle üstlerine hafifçe vurarak az yassıltmalıdır.
2 Sonra az yassıltmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş margarin ya da tereyağı sürmeli, sonra da bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek suretiyle ufalanmış 400 gram bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki taraflarını da iyice galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan, yani orta kuvvetteki kömür ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafları iyice kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle pişirmeli ve servis yapmalıdır.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bildircin, galetali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Bıldırcın Görmek - Rüyada Bıldırcın Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bıldırcın Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 29.11.16 22:26
Rüyada Bıldırcın Kuşu Görmek - Rüyada Bıldırcın Kuşu Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.03.13 01:25
Bıldırcın(Domatesli salçalı) AnGeL Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 01.07.09 20:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2