tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Soslu Pekin Ördeği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
891

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.07.09, 20:14   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Soslu Pekin Ördeği

Soslu Pekin Ördeği
Malzemeler:
1 ördek (2 kg.)
3 tatlı kaşığı tuz
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1.5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı ;
Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarmısakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın. Bu sosu ördekle servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ordegi, pekin, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pamir Pekin Biyografisi - Pamir Pekin Hayatı - Pamir Pekin Kimdir? Okyanus Diger Ünlülerin Biyografileri 1 11.04.15 12:33
Büşra Pekin Biyografisi - Büşra Pekin Hayatı - Büşra Pekin Kimdir? Başak Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 03.04.14 17:26
Faruk Pekin Biyografisi - Faruk Pekin Kimdir - Faruk Pekin Hayatı Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 07.02.13 21:57
Pamir Pekin Resimleri - Pamir Pekin Fotoğrafları - Pamir Pekin Resim - Pamir Pekin Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 29.01.13 22:54
Moskof Ördeği (Cairina moschata)-Moskof Ördeği Hakkında Genel Bilgi Fenci Kuşlar 0 10.04.10 00:38


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:13 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2