Palamut Kızartma
MALZEMESİ
8 dilim palamut
3 yemek kaşığı mısır unu
1 bardak sıvıyağı
Tuz
SOSUN MALZEMESİ
2 adet limonun suyu
4 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
TARİF
Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzdürün.
Kağıt bir havlunun üzerinde mısır unuyla tuzu karıştırın. Palamut parçalarını unlayın. Elinizle fazla unları silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın.
Hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
SOSUN TARİFİ
Sos için bütün malzemeleri karıştırın. Ufak sos kabına alıp, kenarda bekletin.