Cökertme
Gerekli Malzemeler:
400 gr. Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kizartmak Için Sivi Yag
2 Çay KasigiKarabiber
2 Çay Kasigi Kimyon
2 Çay Kasigi Kirmizibiber
400 gr Süzme Yogurt
6 Dis Sarmisak
100 gr Tereyagi
Tuz
Yapılışı:
Sarmisaklari dövün
ve süzme yogurt ile karistirin
Patatesleri soyup yikadiktan sonra kurulayin
Rendeleyip kizgin yagda kizartin ve kevgirle alin
Genis bir servis tabagina yayin
Üzerine süzme yogurdu dökün
Tavada tereyagini eritip tuz ilave ederek ilik bir ortamda bekletin
Etleri kömür izgarasinda pisirin
Çubuk seklinde kesip ilik tereyaginda baharatlarla birlikte 8-10 dakika
pisirin
Etleri süzme yogurdun üzerine yerlestirin
Tabagi turp, yesil biber ve domates ile süsleyip sicak olarak servis yapin