Fırında Patlıcan Kebabı Gerekli Malzemeler: 500 gr orta yağlı koyun kıyması 1 kg orta boy patlıcan 1 kg domates 2 soğan 4-5 adet yeşil biber tuz, karabiber, kırmızı biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarmısak Yapılışı: 1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin Ve tepsiye yerleştirin Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın