Islim Kebabi Gerekli Malzemeler: 4 adet Patlican 500 gr. Kusbasi kuzu eti 1 adet orta boy sogan 1 çorba kasigi biber salçasi 1/2 su bardagi ayçiçek yagi 4 adet sivri biber tuz, karabiber 1 adet domates Yapılışı: 4 adet patlicanin önce kabuklari soyulup temizlendikten sonra uzunlamasina 5 mm kalinliginda kesin Sonra kizgin yagda kizartin Kizarttiginiz patlicanlarin üzerine hafif seker serpin Bu patlicanlarin daha lezzetli olmasini ve çig tadini almasina yardimci olur Bu arada baska bir tencerede kusbasi eti, önceden küp seklinde dogranmis soganlari,salçayi,tuz karabiber ve biraz da su ilave ederek pisirin Bir tepsiye patlican dilimlerini çapraz olacak sekilde üstüste yerlestirin ve tam ortalarina hazirlamis oldugunuz et karisimindan patlicanlarin bohça sekilnde katlanmasina olanak verecek kadar koyun Sonra bohça yaptiginiz doldurulmus patlicanlarin üzerine yuvarlak bir dilim domates koyup üzerine kürdan batirin ve tepsiye yerlestirin Bu islem bittikten sonra hazirladiginiz etli karisimin suyunu üzerinde gezdirip firinda 15-20 dakika 200 C de pisirin Yesil sivri biber ile ve üzerine bir yaprak maydanoz koyup sicak servis yapin