Begendili Kebap Gerekli Malzemeler: 1 1/2 su bardagi süt 1 çorba kasigi un 2 adet patlican 2 çorba kasigi tereyagi tuz 3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri 1 adet sogan 1 çorba kasigi salça 1 çorba kasigi tereyagi 500 gr kusbasindan daha iri dogranmis dana yada kuzu eti Yapılışı: Sogani rendleeyin sikarak suyunu çikarin Etleri bir kaba koyun ve sogan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karistirin 5-6 saat buzdolabinda bekletin Tencerede bir çorba kasigi tereyagini kizdirin Etleri kendi suyunu birakip çekene kadar kavurun Salçayi suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün Et yumusayana kadar pisirin Patlicanlari ocakta közleyin Kabuklarini soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin Sonra sikarak suyunu çikartin Küçük bir tencerede tereyagin bir kasigini kizdirin unu ekleyip, sararana kadar kavurun Atesten alip patlicanlarla karistirin Tuzunu ayarlayin sonra döverek püre haline getirin Kalan tereyagini ve kasar peyniri rendesini de ekleyin En son olarak da sütü ilave edin iyice karistirin Tabaga önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun Arzu ederseniz tabagin kenarinda izgara da pisirilmis sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz