Ciğer Lizbon Usulü Ciğer Lizbon Usulü Gerekli Malzemeler: 1 kg Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
100 gr Rafine Yağ (1/2 su bardağı)
1 1/4 Su Bardağı Sek Kırmızı Şarap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
125 gr Salam (ince şeritler halinde kesilmiş) Yapılışı: Geleneksel bir Portekiz yemeği olan Lizbon usulü ciğerin hazırlanması
oldukça kolaydır
Sote patates ve yeşil salatayla servis edilebilir Büyük ve yayvan bir kapta 1/4 su bardağı rafine yağı şarap, sarmısak,
defne yaprağı, tuz ve karabiberle iyice karıştırınız
Ciğer dilimlerini bu karışıma koyup arada bir altüst ederek oda
sıcaklığında yarım saat bekletiniz Kalan yağı geniş bir tavada kızdırıp salamları içine atarak 5-6 dakika
kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp salamları delikli bir kepçeyle kağıt peçete üstüne
çıkarınız
Ciğer dilimilerini, kurutup ciğerleri içinde bekletmiş olduğunuz defne
yaprağını atarak maninadı saklayınız
Tavada yağı yeniden ısıttıktan sonra ciğerlerin her iki yüzlerini 2'şer
dakika, hafifçe kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartınız Delikli bir kepçeyle ciğerlerin, yağlarını süzerek bir servis tabağına
alınız --------------Tualimforum İmzam-------------- |