Ciğer Mantarlı Ciğer Mantarlı Gerekli Malzemeler: 750 gr Dana Ciğeri (ince dilimleıımiş)
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
90 gr (6 çorba kaşığı) Tereyağ
2 Orta Boy Soğan (dilimlenmiş)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
500 gr Domates (kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış)
4 Orta Boy Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Kekik
4 Çorba Kaşığı Un (içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber
karıştırılmış) Yapılışı: Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlı ciğeri patates ve taze sebze
ile servis edebilirsiniz Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30
dakika bekletiniz
Bu arada büyük bir tavada tereyağının 1/3'ünü eritip, köpüğü kaybolunca,
soğan ve sarmısağı katınız
5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız Domates ve mantarlarla kekiğİ de tavaya koyup 3-5 dakika kadar
karıştırarak pişiriniz
Ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzını kapayıp, sosu 30 dakika pişiriniz Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına
bulayınız (unun fazlasını silkerek atınız) Bir başka büyük tavada, kalan tereyağı eritiniz
Köpüğü kaybolunca, ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini
2-3'er dakika kızarttıktan sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis
tabağına alıp sıcak tutunuz
Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra,
üstlerine sosu dökerek servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |