Arnavut Yahnisi Gerekli Malzemeler: 1 Kuzu Ciğeri 500 gr Kuzu Eti 100 gr Mantı Hamuru 1 Avuç Nohut 1 Adet Sivribiber 1-2 Arnavut Biberi 1 Pırasa Tuz Karabiber Kırmızıbiber Kekik 1 Kuzu Beyni 2 Çorba Kaşığı tereyağı 1 Adet Soğan Yapılışı: Tereyağını bir tencereye alın Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçimindedoğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun İçine yeterince suyu ilave edin Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun Pişerken küçük kesilmiş ciğer,sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin Kısık ateşte birlikte pişirin Pırasayı yıkayıp, ayıklayın Halka halka doğrayın Tencereye ilave edin Tuz, karabiber,kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın 5 dakika daha pişirip,sıcak servis yapın