Ciğer İtalyan Usulü Gerekli Malzemeler: 750 gr Kuzu Ciğeri (kalın dilimlenip 5-7 cm boyunda kesilmiş)
125 gr Margarin (8 çorba kaşığı)
2 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
6 Taze Soğan (ince kıyılmış)
125 gr Mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
500 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1/2 Su Bardağı Et Suyu
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı: İtalyan usulü ciğer besleyici olduğu kadar, yapılması da kolay bir
yemektir
Yeşil salata ve pilavla servis edilebilir Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı) margarini koyarak orta ateşte
eritiniz
Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarmısak ve taze soğanı ekleyerek
3-5 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Mantarlanı da katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir
kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alınız Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz
Köpüklenmesi durunca, her defasında birkaç ciğer dilimini yağda çevirerek
bütün dilimleri 3-5'er dakika, her tarafları pembeleşinceye kadar
kızartınız
Ciğenler kızardıkça, delikli düz kepçe ile güvece alınız Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup arada sırada
karıştırarak kaynatınız
Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak,
bir dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alarak karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökünüz
Hepsini güveçte iyice kanıştırıp fırına sürerek 30 dakika, ciğerler iyice
yumuşayıncaya kadar pişiriniz Güveci fırından alıp, defne yaprağını çıkarıp atarak hemen servis ediniz