Dana Ciğeri Sote Dana Ciğeri Sote Gerekli Malzemeler: 750 gr Dana Ciğeri (1/2 Cm inceliğinde dilimlere bölünmüş)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Ketçap
6 Çorba Kaşığı + 1 Tatlı Kaşığı Un
75 gr Tereyağı (5 çorba kaşığı)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) Yapılışı: Çabuk ve kolayca hazırlanan sote dana ciğerini, kızartılmış soğan
dilimleri ve bezelye ile servis ediniz Karabiber ve ketçabı bir su bardağında karıştırıp fırça ile ciğerlerin
üstüne sürünüz
6 çorba kaşığı unu bir tabağa koyup, ciğerleri iyice una bulayınız 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı büyük bir tavada kızdırınız
Ciğerleri tavaya koyup her iki yüzlerini 2'şer dakika kızarttıktan sonra
önceden ısıtılmış bir servis tabağına alarak üstlerini alüminyum
kağıdıyla örtünüz Geri kalan bir çorba kaşığı yağı, tavaya koyup orta ateşte eritiniz
Geri kalan 1 tatlı kaşığı unu ekleyip iyice karıştırınız
Yavaşça şarap ve şekeri katıp ateşin altını açarak karışımı kaynatınız
(Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber koyabilirsiniz)
Tavayı ateşten alıp sosu ciğerlenin üstüne dökünüz
Sote dana ciğerlerini kıyılmış maydanozla süsleyip hemen servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |