Kuzu Böbreği Alevli Kuzu Böbreği Alevli Gerekli Malzemeler: 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/4 Su Bardağı Konyak
125 gr (1/2 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış) Yapılışı: Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış
patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar
kızartınız
Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız
Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz
Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz
Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli
karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya
kadar ısıtınız
Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız
Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz
Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız
Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |