Ciğer Pate Ciğer Pate Gerekli Malzemeler: 450gr. Ciğer
200gr. Tereyağı
2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş)
2 Diş Sarmısak ( dövülmüş)
3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış)
1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi
1’er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml. Su veya Piliç Suyu ( sıcak)
4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış Yapılışı: 100 gr
Tereyağını bir kapta eritin
Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin
Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber
robottan geçirin
Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve
yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat
beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |