Böbrek Hardal Soslu Böbrek Hardal Soslu Gerekli Malzemeler:
5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) Yapılışı: Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak
ılık tutunuz Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7
dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
birbirine karıştırınız Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve
devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
pişirdikten sonra, servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |