Dana Böbreği Cin Sote Dana Böbreği Cin Sote Gerekli Malzemeler: 30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Cin
1 1/2 Su Bardağı Dömi-Glas Sos Yapılışı: Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında
karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir Büyük bir tavada tereyağı eritiniz
Köpükleri sönüp yağ kızınca böbrekleri tavaya koyup altüst ederek 4
dakika kızartınız
Sonra ateşi kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha
kızartınız
Tavayı ateşten alınız Böbrekleri bir tahtaya koyup, keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler
halinde kesiniz
Böbrek dilimlerini tekrar tavaya koyup, ara sıra karıştırarak 20 dakika
daha pişiriniz
Cini ekleyip 30 saniye ısıtınız ve bir kibritle tutuşturduktan sonra,
alevler kaybolana kadar tavayı sallayınız
Dömi-glas sosu ekleyip karıştırarak ısıttıktan sonra, kaynamaya
başlayınca ateşten alınız Böbrekleri sosuyla birlikte ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp hemen
servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |