Paça Çorbası Paça Çorbası Gerekli Malzemeler: 8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak (istenirse)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber Yapılışı: Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz
Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup
orta ateşte bir taşım kaynatınız
Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız
Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz
(Paçaların yumuşayıp yumuşamadığını bir çatalla kontrol edip, çorbayı,
gerekirse biraz daha pişiriniz) Tencereyi ateşten alıp, çorbayı, ısıtılmış bir servis kasesine boşaltınız
Küçük bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız
Kırmızıbiberi ekleyip, bir iki kez karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten
alınız
Biberli yağı çorbanın üstüne döküp, çorbanızı servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |