Kırmızı Soslu Ciger
Gerekli Malzemeler:
1 kg Dana Ciğeri (1/2 cm kalınlığında doğranmış)
60 gr (1/2 su bardağı) Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal
60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Demet Roka (yıkanıp kurulanmış)
Sosu:
Çorba Kaşığı Ketçap
2 Tatlı Kaşığı Tatlı Kırmızı Biber
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Soğan (rendelenmiş)
1/2 Su Bardağı Sek Kırmızı Şarap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
Yapılışı:
Krema dışında bütün sos malzemesini bir tencereye koyup harlı ateşte
kaynatınız
Kaynar kaynamaz ateşi kısıp 5 dakika daha pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp sosu bir kenara bırakınız
Orta boy bir kapta unu, tuzu, pul kırmızı biberi ve toz hardalı iyice
karıştırınız
Dana ciğerlerini bu karışıma bulayıp, fazla ununu silkeleyiniz
(Artan baharatlı unu atmayınız)
Geniş ve derin bir tavada tereyağ ve rafine yağı orta ateşte pişiriniz
Köpükleri sönüp yağ kızınca dana ciğerlerini tavaya koyarak her iki
yüzlerini 2-3 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp ciğerleri bir servis tabağına aktanınız
Ayırdığınız baharatlı unu, tahta bir kaşıkla tavada kalmış ciğer sulu
yağa ekleyiniz
Tavanızı hafif ateşte ısıtırken yavaş yavaş tencerede bir kenara ayırmış
olduğunuz sosu karıştırarak katınız
Tavadaki sos kaynar kaynamaz ocağı kısarak 3 dakika ağır ağır kaynatınız
Kremayı ekleyip 2 dakika daha, karışımı ara sıra karıştırarak kaynatınız
Tavayı ateşten alıp sosu dana ciğerlerinin üstüne dökünüz
Yemeğinizi rokayla süsledikten sonra servis ediniz