Kuzu Böbreği Pilavlı Kuzu Böbreği Pilavlı Gerekli Malzemeler: 12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp
doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Çorba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Ketçap
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav Yapılışı: Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar
pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz
Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice
karıştırınız Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz
Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz
Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak
servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |