Ciğer Beyaz Şaraplı Ciğer Beyaz Şaraplı Gerekli Malzemeler: 750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Un
60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Arpacık Soğanı (kıyılımış)
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
200 gr Kırmızı Şarap (1 su bardağı) Yapılışı: Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve
bezelye ile servis edilebilir Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak
bir kenara koyunuz Büyük bir tavada tereyağ ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca
arpacık soğanı ve sarmısağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana
kadar sote ediniz Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kizartınız
Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken
(gerekirse tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir
tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz
Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa
alıp, sıcak tutunuz
Şarabı tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız Tavayı ateşten alınız
Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |