Böbrek Dolması Böbrek Dolması Gerekli Malzemeler:
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Tatlı Kaşığı Ketçap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş) Yapılışı: Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir
Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız
Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara
bırakınız
Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı,
sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice
karıştırınız Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız
Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz
Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz
Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli
kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya
kadar sıcak bir yerde bekletiniz Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif
ateşte 5 dakika pişiriniz
Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika,
sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz
(Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis
ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |