Tavuk Ciğeri Ezmesi Tavuk Ciğeri Ezmesi Gerekli Malzemeler: 1/2 kg Tavuk Ciğeri
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi
3 Sap Maydanoz
8 Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos
240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu
1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş)
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış)
2 Çorba Kaşığı Konyak
60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş) Yapılışı: Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız
Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane
biberleri ekleyiniz
Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz
Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha
pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz
yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz
Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi,
hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice
karıştırınız
Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz
Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan
sonra, servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |