Kuzu Başı Fırında Kuzu Başı Fırında Gerekli Malzemeler:
2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
1 Litre (5 su bardağı) Su
l Tatlı Kaşığı Tuz
75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş)
2 Çorba Kaşığı Kekik Yapılışı: Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve
doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız
Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız
Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte
toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatınız
45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine
yerleştiriniz Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan
suyu dökünüz
Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş
yağı dökünüz
Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20
dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz
Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından
alınız Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne
kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları
üstünde servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |