Bumbar Dolması Bumbar Dolması Gerekli Malzemeler: 1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber Yapılışı: Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3
çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte
servis ediniz Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de
içini sıyırarak iyice yıkayınız
Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere
harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz
Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar
suda haşlayıp suyunu süzünüz
Bir servis tabağına alıp servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |