Kuzu Böbreği Erişteli Kuzu Böbreği Erişteli Gerekli Malzemeler: 8 Kuzu Böbreği (temizlenmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
500 gr Erişte (haşlanıp, süzülmüş)
125 gr (1 su bardağı) Gravyer Peyniri Rendesi
8 Arpacık Soğanı (kabukları soyulmuş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber Yapılışı: Once fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip ısıtınız Bir tatlı kaşığı yağ ile, 600 gr'lik bilezik biçiminde kalıbı yağlayarak
bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede, çatalla erişte, 2 çorba kaşığı eritilmiş yağ ve
gravyer peyniri rendesini karıştırınız Kasedeki erişteli karışımı yağladığınız kalıba döküp, fırına sürerek 30
dakika, nar gibi kızarıp üstü gevrekleşinceye kadar pişiriniz
Kalan iki çorba kaşığı yağı tavada ısıtınız
Yağ kızınca böbrek ve soğanları ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika,
soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız
Ateşin altını kısıp, tuz ve karabiberi serpiniz; sürekli karıştırarak 5
dakika daha, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişiriniz Kalıbı fırından çıkarınız
Üstüne ısıtılmış bir servis tabağı koyup ters çevirerek, erişteyi tabağa
çıkarınız Delikli kepçeyle böbrekleri ve soğanları tavadan süzüp, bilezik biçimi
eriştelerin ortasına yerleştirerek servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |