Böbrek Sosisli Böbrek Sosisli Gerekli Malzemeler:
8 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
120 gr (8 çorba kaşığı) Tereyağ
1 İri Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba aşığı Un
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1/2 Su Bardağı Tavuk Suyu
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
400 gr Sosis
60 gr Mantar (temizlenip ince doğranmış)
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
6 Yumurta
1/4 Su Bardağı Süt Yapılışı: Böbrek, sosis ve yumurta karışımının şarapla tadlandırılmasından oluşan
sosisli böbrek, çok lezzetli bir yemektir
Kızarmış ekmekle birlikte servis edilebilir Yağın 3, 4'ünü ateşe dayanıklı bir kapta orta ateşte eritiniz
Köpükleri kaybolunca soğanları katıp, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika,
pembeleşinceye kadar kavurunuz
Böbrekleri de koyup ara sıra çevirerek 5-8 dakika, her tarafları hafif
kahverengileşene kadar pişiriniz Unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz
Domates salçasını, tavuk suyunu ve kırmızı şarabı ekleyip, sürekli
karıştırarak kaynatınız Sosisleri, mantarları, kekiği, tuzun ve karabiberin yarısını ekleyiniz
Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatarak karışımı 15-20 dakika, böbrekler
bir bıçak batırıldığında yumuşak oluncaya kadar pişiriniz Bu arada, çırpılmış yumurtaları hazırlayınız
Yumurtalarla sütü orta boy bir kasede bir çatalla iyice çırparak
karıştırınız
Kalan tuz ve karabiberi katınız Artan tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz
Köpükleri inince yumurta karışımını ekleyip sürekli karıştırarak
yumurtalar sertleşinceye kadar 5 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten indirip yumurtalı karışımı ısıtılmış bir servis
tabağına aktarınız
Böbrekler pişince ateşten indirip, yumurtaların üstüne dökerek hemen
servis ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |