Ciger Sarma Ciger Sarma Gerekli Malzemeler:
Koyun karin zari (gömlek) 1 parça 75 gram
Su 2 su bardagi 400 gram
Karaciger - - 350 gram
Akciger - - 150 gram
Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
Pirinç 1/2 su bardagi 90 gram
Sivi yag 1 yemek kasigi 10 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Yesil sogan 3 adet 60 gram
Nane 2 yemek kasigi 2.5 gram
Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram
Yumurta 1 adet 50 gram Yapılışı: Gömlegi yika, 1 su bardagi ilik suda beklet
Cigerleri yika, karacigeri soy, her ikisini de ince ince kiy veya kiyma
makinasindan geçir, içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekle, biraktigi suyu
çekene degin, yaklasik 30 dakika pisir
Pirinci yika, süz
Baska bir tencereye yagi ve fistigi koy, pembelesinceye degin kavur
Pirinci ekle, birkaç kez çevir, 1 su bardagi sicak su, 1 tatli kasigi tuz
koy, karistir
Üzerine kusüzümünü serp
Önce orta sonra kisik ateste, suyunu çekene degin, yaklasik 10 dakika
pisir
Ocagi kapat
Bu arada yesil sogani yika, ayikla, ince ince dogra, sicak pilava kat,
karistir, 10 dakika dinlendir
Ciger, nane ve kara biberi pirinçli karsima ekle, altiya böl
Gömlegi sudan çikar, aç, alti parçaya ayir, islatma suyunu beklet
Gömlek parçalarinin ortalarina ciger köftelerini koy, gömlegi bohça
seklinde katla
Ters çevirip tepsiye diz
Yumurtayi çirp, sarmalarin üzerine sür
Gömlegin islatma suyunu isit, tepsiye dök
Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40-45 dakika pisir --------------Tualimforum İmzam-------------- |