Hindi Arnavut Cigeri
Gerekli Malzemeler:
Hindi Ciger-Yürek
1 çorba kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi tuz
1/2 bag maydanoz
1 tatli kasigi sumak
1 adet domates
2 adet kuru sogan
Kizartma yagi Un
Yapılışı:
Hindi ciger-yürekleri kusbasi olarak dograyip kirmizi toz biber, kimyon,
karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayin
Bir tavada yeterli miktarda yagi kizdirip ciger – yürekleri kizgin yagda
pisirin
Pisen hindi Arnavut cigerlerini kagit havlu üzerine çikartip fazla yagini
emmesini saglayin
Kuru soganlari piyaz seklinde dograyip biraz tuz ve sumak ile ovusturup
kiyilmis maydanozlari ilave edip harmanlayin
Domatesi ince yarim ay seklinde dogradiktan sonra tabagin kenarlarina
dizip orta kismina soganlari ve en üstüne de hindi Arnavut cigerlerini
dizip servise sunabilirsiniz
Arzu ederseniz cigerlerin üzerine kirmizi biberli tereyag döküp limon
dilimleriyle de servis yapabilirsiniz