tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kabak Granite
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kabak Granite
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
563
LinkBack
Seçenekler
04.10.08, 10:33
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kabak Granite
Kabak Granite
Malzeme
- 5 küçük boy kabak
- 350 ml (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
- 60 g Parmesan veya kaşar peyniri rendesi
- Harcı için 300 g tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
- 30 g (2 çorba kaşığı) Sana
- ½ çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 250 ml (1 su bardağı) domates sosu
Hazırlanışı
Kabakları kazıyın. Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın. Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın. Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatın. Su kaynayınca tencerenin kapağını açın, kabakları 3?4 dakika kaynar suda haşlayın. Delikli bir kevgirle tencerede alıp, soğuk suya tutarak süzdürün.
Kurulayıp, fırın tepsisine dizin. Bu arada harcı hazırlamak için, Sana'yı bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık sık karıştırarak 3?4 dakika sote edin; tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın. 2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın.
Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık karıştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten alın. İçine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin. Bir kez karıştırıp bir kenarda bırakın. Haşlanmış kabakların içini harçla doldurun. Morney sosu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin. Fırınınızın üst katındaki salamandırı yakın. İçleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, fırının en üst katına sürün. Morney sos altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi fırından alıp, gratine kabakları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
granite
,
kabak
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Diyet Fırında Kabak Turtası Tarifi - Diyet Fırında Kabak Turtası Nasıl Yapılır
Başak
Diyet Yemekleri
0
30.04.13
19:04
Rüyada Kabak Görmek - Rüyada Kabak Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kabak Rüya Tabiri
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
17.11.12
03:16
Şeytanla Kabak Ekenin Kabak Başına Patlar Atasözünün Anlamı ve Açıklaması
Nokia
Atasözleri ve Açıklamaları
0
08.01.12
03:24
Kabak Kemane Nedir - Kabak Kemane Hakkında Bilgi - Kabak Kemane Özellikleri
ASYA
Enstrümanlar
0
14.12.11
00:09
Kabak Kemane Hakkında Bilgi - Kabak Kemane Özellikleri
Melodi
Enstrümanlar
0
09.01.11
04:02
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
05:26
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread