tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Patlıcanlı Kolay Sarma
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Patlıcanlı Kolay Sarma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
796
LinkBack
Seçenekler
04.10.08, 10:27
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Patlıcanlı Kolay Sarma
Patlıcanlı Kolay Sarma
Malzeme
- 3 adet yufka
- 6 yemek kaşığı Sıvı Sana
- Harcı:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 adet patlıcan
- 250 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 3 diş sarımsak
- ½ demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 1 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Üzeri İçin:
- Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletip, iyice suyunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarmış patlıcanları fazla yağını süzmek için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayın.
Sarımsakları kıyın.
Maydanozu ayıklayıp, ince ince kıyın.
Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırın, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekip, kavrulana kadar pişirin. Daha sonra kıymanın içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk alınca içine doğranmış çarliston biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin.
En son olarak harcın içine kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ve kızarmış patlıcanları ilave dip, karıştırdıktan sonra ateşten alıp, soğuması için harcı, yayvan bir tabağa koyun.
Harç soğurken yufkaları üst üste koyup, 12 eşit üçgen parçaya kesin.
Yufkaları bir kâsenin içine koyduğunuz Sıvı Sana ile yağlayıp, üzerine soğumuş harçtan koyup, ilk önce yufkanın kenarlarını içeri kıvırdıktan sonra sigara böreği gibi ince olarak sarıp, sarmaları, Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında sarmaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Sarmalar pişerken sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine salçayı ilave edip, salçanın pişip, kokusu çıkıncaya kadar kavurun daha sonra içine et suyunu ve kırmızı pul biberi ilave edip, sosu bir taşım kaynatın.
Pişen sarmaları yayvan bir tepsi veya tabağa dizin, üzerine sıcak sosun hepsini döküp, kapattığınız sıcak fırında sarmaları 10 dak. bekletip, sosu çektirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, sıcak olarak servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
kolay
,
patlicanli
,
sarma
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
15.07.14
00:12
Kolay Şehit Hüseyin Kavaklı İlköğretim Okulu Suluova Amasya - Amasya Suluova Kolay
Pelince
Anaokulu - İlköğretim
0
05.08.12
16:38
Köz Patlıcanlı Börek
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
23.03.10
07:46
Patlıcanlı Tübyaz
AnGeL
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
26.12.09
03:53
Patlıcanlı Tavuk
ÇisiL
Tavuk Yemekleri
0
13.07.08
10:02
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
21:09
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread