tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Peynirli Patlıcan Fırın
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Peynirli Patlıcan Fırın
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
687
LinkBack
Seçenekler
04.10.08, 10:22
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Peynirli Patlıcan Fırın
Peynirli Patlıcan Fırın
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 3 adet domates
- 4 adet patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 2 adet taze soğan
Hazırlanışı
Patlıcanları, alacalı soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra kararmamaları için tuzlu suda bekletiniz.
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız.
Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayınız.
Domatesleri küp küp doğrayınız.
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.
Kuru soğanların kabuklarını soyup, elma dilimi şeklinde doğrayınız.
Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine elma dilimi şeklinde doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Pembeleşen soğanların içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, sote etmeye devam ediniz.
En son olarak içine sirkeyi, suyunu iyice sıktığınız patlıcanları, şekeri, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kavurduktan sonra harcı ısıya dayanıklı bir fırın kabına alınız.
Sote sebzelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu döküp, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 20?25 dak pişiriniz.
Pişmesine yakın fırından çıkarıp, üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve kıyılmış taze soğanları serpip, tekrar fırına koyup, peynirler kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
firin
,
patlican
,
peynirli
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Hellim Peynirli Patlıcan Dilimleri
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
17.07.12
14:58
Parmesan Peynirli Patlıcan
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
17.12.08
16:23
Peynirli Kabak Fırın
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
04.10.08
10:28
Patlıcan Fırın Patates
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
04.10.08
10:08
Peynirli Fırın Makarna
Okyanus
Makarnalar-Pilavlar
0
25.02.08
20:35
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
19:25
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread