tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Ilık Sebzeli Kısır
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ilık Sebzeli Kısır
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
711
LinkBack
Seçenekler
04.10.08, 10:08
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Ilık Sebzeli Kısır
Ilık Sebzeli Kısır
Malzeme
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 adet kabak
- 2 adet havuç
- 300 g Ispanak
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kasşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- ½ demet dereotu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
2. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
3. Ispanağı ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu iyice sıkıp kıyın.
4. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
5. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
6. Dere otunu kıyın.
7. Derin bir kâsenin içine ayıklanmış kısırlık bulguru koyup bulgurun üzerini örtecek kadar üzerine sıcak su koyun. Kâsenin üzerine her hangi bir kapak kapatıp, bulgurların şişmesini bekleyin.
8. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
9. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış ıspanakları ve kimyonu ilave edip, kavurmaya devam edin.
10. Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar pişirin. Salça kavrulduktan sonra harca rendelenmiş havuç ve kabakları ilave edin. Sebzeleri harç ile birlikte bir taşım pişirin.
11. Harcı ateşten almadan önce kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ile baharatlandırın.
12. Şişen kısırlık bulgurları geniş bir kâseye alıp üzerine Sana Crème Bonjour ile sote ettiğiniz sebzeleri koyup, karıştırın.
13. Şekilli bir cam kâse veya kek kalıbını sıcak su ile ıslatıp, içine kısırı koyun. Üzerine kaşık ile bastırıp, servis tabağına ters çevirip, servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
ilik
,
kisir
,
sebzeli
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Sebzeli Yer Görmek - Rüyada Sebzeli Yer Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sebzeli
Tarot
N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
25.12.12
19:22
Rüyada Ilık Görmek - Rüyada Ilık Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ilık Rüya Tabiri
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
23.11.12
20:52
Rüyada Ilık Hava Görmek - Rüyada Ilık Hava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ilık Hava
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
23.11.12
20:50
Rüyada Kısır Görmek - Rüyada Kısır Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kısır Rüya Tabiri
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
30.10.12
02:40
Tartalet Kısır - Tartalet Kısır Tarifi
ASYA
Mezeler
0
12.12.11
17:31
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
18:10
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread