tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Ispanaklı Mücver
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ispanaklı Mücver
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
842
LinkBack
Seçenekler
04.10.08, 10:03
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Ispanaklı Mücver
Ispanaklı Mücver
Malzeme
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- ½ su bardağı beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
- Harcı İçin: v 300 g ıspanak
- 2 adet taze soğan
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı kaşık kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
-
Hazırlanışı
1. Taze soğanların ince ince kıyın.
2. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın.
3. Ispanakları haşlayıp, suyunu iyice ıskıp, ince ince doğrayın. (dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz.)
4. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
5. Harcı için: Yayvan bır tavada Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıyılmış dolmalık biberleri, doğranmış ıspanakları ilave edip, kavurun.
6. Ispanaklar kavrulunca içine rendelenmiş havuçları, kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tuz karabiberi ilave edip, bir taşım pişirin.
7. Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
8. Derin bir kâseye ilk önce yumurtları kırın. Daha sonra üzerine sütü, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi karıştırıp, iyice çıpınız.
9. En son olarak harca rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın.
10. Soğuyan harcı karışıma ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
11. Sıvı Sana ile yağladığınız fırın tepsisinin içine ıspanaklı harcı döküp, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip, dilimledikten sonra sıcak olarak servis ediniz.
12. Arzuya göre: Ispnaklı mücveri fırında pişirmek istemezseniz, geniş bir tavada Sıvı Sana?yı kızdırıp, karışımdan 1 kepçe yardımıyla kızgın tavaya döküp, ıspanaklı mücverlerin her iki tarafınıda kızartın. Kızarana mücverleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alıp, fazla yağını süzüp, sıcak olarak servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
ispanakli
,
mucver
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
18.06.12
02:15
Mücver - Diyet Yemeği Mücver
AnGeL
Diyet Yemekleri
0
23.07.11
20:59
Patatesli Lahanalı Mücver
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
04.10.08
10:29
Mücver Musakka
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
04.10.08
09:54
Sebzeli mücver
tualim
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
25.02.08
09:45
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
21:02
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread