tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Beşamelli Enginar
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Beşamelli Enginar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
505
LinkBack
Seçenekler
04.10.08, 10:00
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Beşamelli Enginar
Beşamelli Enginar
Malzeme
- 6? 8 adet enginar
- Harç:
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- ½ demet dereotu
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1. Havucun kabuğunu kazıyıp, tavla zarı şeklinde doğrayın. Dereotunu ayıklayıp, kıyın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Dereotunu kıyın.
3. Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız.
4. Yayvan bir tencerede Sana crème bonjouru kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince bezelyeleri, kıyılmış sarımsakları, tavla zarı şeklinde doğranmış havuçları, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi koyup, bir taşım kavurun.
5. Soğuk sütün içine, yumurtayı kırıp, tuzu ekleyip, iyice çırpın.
6. Derin bir tencerede Sana crème bonjouru kızdırıp, içine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar kavurunuz. Daha sonra içine devamlı karıştırarak sütlü?yumurtalı karışımı ve kıyılmış derotunu ekleyip, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
7. Yayvan bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına, enginarları dizip, içlerini harç ile doldurun.
8. En son olarak harçlı enginarların üzerine dereotlu beşamel sosun tamamını döküp, kaşığın sırtı ile düzeltip, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiniz.
9. Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 20?25 dakika Peynirler kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
besamelli
,
enginar
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Enginar Çayı Nasıl Hazırlanır? - Enginar Çayının Faydaları
Başak
İçecekler
0
29.08.13
00:58
Rüyada Enginar Yemeği Görmek - Rüyada Enginar Yemeği Görmek Açıklaması ve Yorumu
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.01.13
17:51
Rüyada Enginar Bitkisi Görmek - Rüyada Enginar Bitkisi Görmek Açıklaması ve Yorumu
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.01.13
17:49
Rüyada Enginar Görmek - Rüyada Enginar Görmek Açıklaması ve Yorumu - Enginar Rüya Tab
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.01.13
17:46
Beşamelli Ispanak
tualim
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
25.02.08
09:28
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
19:23
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread